Redding van een verzwakt vossenwelpje in Ukkel

05.06.2024
renard

Het team van ADT (Animal Disaster Team) werd onlangs opgeroepen door de politie van Ukkel. Een verzwakt vossenwelpje had er zijn toevlucht gezocht op de parkeerplaats van een bank. 

Bij aankomst merkten we meteen dat het jong er niet goed aan toe was: het dier was verzwakt en duidelijk gedesoriënteerd en de moeder was niet in de buurt. Het jonge vosje, dat nog te klein was om alleen te overleven, had al enkele dagen rondgezworven zonder eten of beschutting. Het was een trieste situatie. 

We willen de politie van de zone Ukkel/Watermaal-Bosvoorde/Oudergem bedanken voor het feit dat ze beroep hebben gedaan op onze diensten en er zo voor hebben gezorgd dat het vosje gered kon worden. Hun snelle reactie was cruciaal voor de overleving van het dier. 

Het vossenwelpje herstelt momenteel in het Creaves opvangcentrum van Perwez, waar het alle nodige zorg krijgt. Binnenkort zal hij weer kunnen worden vrijgelaten in de natuur.

adt@gaia.be

Steun het project

We weten nooit wanneer er een ramp zal toeslaan en de noodredding van dieren kan niet worden voorspeld. Maar als het dan zo ver is, moeten we meteen in actie kunnen schieten. Met uw steun kunnen we interventies voorbereiden en ervoor zorgen dat we steeds klaarstaan voor het redden en helpen van dieren in nood.

Uw donatie zorgt ervoor dat we alert kunnen blijven en dieren in kritieke situaties kunnen redden. 

Doe een gift