03.06.2024

100 mishandelde schapen gered in Rochefort

Gisteravond kwamen we in actie voor een reddingsoperatie in Rochefort. Zo'n honderd schapen verkeerden er in erg slechte toestand. De schapen werden er in een vreselijke toestand gehouden, ze waren opeengepakt in krappe ruimtes en helemaal verwaarloosd.


Hier soir, une opération de sauvetage a été menée à Rochefort, où une centaine de moutons étaient en détresse extrême dans un élevage. Les conditions étaient horribles, avec des moutons entassés dans des espaces exigus et soumis à des négligences extrêmes. Les sauveteurs ont dû affronter des situations déplorables pour extraire les animaux. Le propriétaire a pris la fuite mais est recherché pour maltraitance animale. Trente moutons ont été confiés à l'association Silence Animal, tandis que d'autres ont été répartis dans plusieurs refuges pour recevoir les soins nécessaires.
Lees meer
05.06.2024

Een cocker spaniël in nood bevalt op een industrieterrein

Ons team rukte uit om een cocker spaniël te helpen, die net was bevallen op een industrieterrein en zich in een precaire gezondheidstoestand bevond. Het verzwakte teefje en vier pups konden worden gered, maar helaas was één van de jongen al overleden bij aankomst. De moederhond werd door een dierenarts onderzocht en in een pleeggezin geplaatst, waar ze nu samen met haar pups tot rust kan komen. Gelukkig kon de hond rekenen op een welwillende voorbijganger, die de haar met kleren bedekte en haar zo warm hield tot we ter plaatse waren.

Nos équipes sont intervenus pour aider une cocker en détresse qui venait de mettre bas dans un zoning industriel. La chienne affaiblie et ses cinq chiots ont été secourus, mais malheureusement, l'un des chiots était décédé. La mère a été examinée par un vétérinaire et placée en famille d'accueil pour se reposer avec ses petits. La générosité d'une personne ayant couvert la chienne de vêtements avant l'arrivée des secours a été particulièrement appréciée.
Lees meer
05.06.2024

Redding van een verzwakt vossenwelpje in Ukkel

Het ADT-team werd onlangs opgeroepen voor de redding van een verzwakt vosje, dat verdwaald. Het dier werd in verzwakte toestand gevonden op een parking. Dankzij de efficiënte tussenkomst van ADT kon het welpje tijdig worden gered en zal het snel weer uitgezet kunnen worden.
Lees meer
05.06.2024

Dringende redding van een Soay-schaap langs de openbare weg

ADT (Animal Disaster Team) rukte onlangs uit voor een dringende reddingsoperatie. De politie van zone Haspengouw had ons opgeroepen om te helpen bij de redding van een Soay-schaap, dat al twee dagen rondzwierf op de openbare weg. Het dier was enorm angstig, wat de reddingsoperatie bemoeilijkte. Het lukte ons alsnog het dier veilig te vangen en het terug te brengen naar zijn eigenaar.
Lees meer
03.06.2024

ADT aanwezig op enkele leuke events

Het team van ADT (Animal Disaster Team) heeft de voorbije weken deelgenomen aan enkele leuke evenementen, waaronder de opendeurdag van de brandweer van zone Val de Sambre, de opendeurdag van Equi-Rêve en de 20 km door Brussel.
Lees meer
03.06.2024

Interventie voor verwaarloosde dieren in Waals-Brabant

In opdracht het Waals Gewest voerde ADT (Animal Disaster Team) onlangs een reddingsactie uit in Perwez. Op het terrein in kwestie bevonden zich meerdere zwaar verwaarloosde dieren, waaronder een paard dat vastzat in een vergrendelde box en een schaap wiens vacht al veel te lang niet meer was onderhouden. Alle dieren werden overgebracht naar opvangcentra, waar ze nu de nodige zorg ontvangen.
Lees meer

Steun het project

We weten nooit wanneer er een ramp zal toeslaan en de noodredding van dieren kan niet worden voorspeld. Maar als het dan zo ver is, moeten we meteen in actie kunnen schieten. Met uw steun kunnen we interventies voorbereiden en ervoor zorgen dat we steeds klaarstaan voor het redden en helpen van dieren in nood.

Uw donatie zorgt ervoor dat we alert kunnen blijven en dieren in kritieke situaties kunnen redden. 

Doe een gift