Grote reddingsoperatie samen met meerdere opvangcentra te Maurage

20.03.2024
saisie Maurage

Het Animal Disaster Team (ADT) rukte onlangs samen met meerdere opvangcentra uit op vraag van de SPA La Louvière. In Maurage moest een vijftigtal dieren, die in vreselijke omstandigheden leefden, dringend worden gered. 

Eenmaal ter plaatse werd ons team geconfronteerd met harde taferelen: 16 schapen, zo’n 30 geiten en twee pony’s leefden er in mensonterende omstandigheden op een terrein dat bezaaid was met afval en dode dieren. Deze rampzalige toestand vormde een direct gezondheidsrisico voor de overlevende dieren, het werd nog maar eens duidelijk hoe dringend er moest worden ingegrepen.

De brandweerlieden van de reddingszone Henegouwen-Centrum installeerde krachtige schijnwerpers, waardoor de reddingsoperatie ook na het vallen van de avond in optimale omstandigheden kon worden voortgezet. Deze samenwerking tussen de verschillende diensten was cruciaal om de dieren veilig en snel te kunnen evacueren. 

Alle dieren konden worden gered en werden overgebracht naar verschillende opvangcentra, waaronder Help Animals, Tabula Rasa, 4 Balzanes VZW, Animal Sans Toi...T, La Petite Ferme de Belvie, enz.

Deze actie onderstreept het belang van de samenwerking tussen dierenreddingsteams, hulpdiensten en opvangcentra. We graag de "Unité Verte de la Police Locale de La Louvière" bedanken voor hun inzet en onmisbare steun tijdens deze operatie.

Cet événement souligne l'importance de la collaboration entre les équipes de sauvetage animalier, les services d'urgence, et les refuges. Nous tenons à exprimer notre gratitude envers le corps policier de l'Unité Verte de la Police Locale de La Louvière pour leur efficacité et leur soutien vital dans cette opération. De snelheid waarmee zowel de politie alsook de brandeer van de zone Henegouwen-Centrum in actie kwamen, illustreert zeer goed hoe een gemeenschappelijke aanpak van levensbelang kan zijn bij een dergelijke reddingsactie. 

adt@gaia.be

Steun het project

We weten nooit wanneer er een ramp zal toeslaan en de noodredding van dieren kan niet worden voorspeld. Maar als het dan zo ver is, moeten we meteen in actie kunnen schieten. Met uw steun kunnen we interventies voorbereiden en ervoor zorgen dat we steeds klaarstaan voor het redden en helpen van dieren in nood.

Uw donatie zorgt ervoor dat we alert kunnen blijven en dieren in kritieke situaties kunnen redden. 

Doe een gift