ADT redt hond die zich verstopt hield in extreem vuile woning

20.03.2024
chien Jemeppe

De plaatselijke politie van Jemeppe-sur-Sambre contacteerde het Animal Disaster Team (ADT) met betrekking tot een ernstig geval van dierenverwaarlozing. Het ADT-team kwam meteen in actie om een hond op te sporen, die zich verstopte in een extreem vuile woning. Vooraf konden drie van zijn soortgenoten reeds gered worden, toch de ene hond had zich uit angst zo goed verstopt, dat hij niet te vinden was. 

Ons reddingsteam, dat was uitgerust met zaklampen, baande zich een weg door de chaos in de vuile verlaten woning, die voorafgaand werd bewoond door een persoon met verzamelwoede. Na een beklemmende zoektocht in deze omgeving konden ze uiteindelijk de hond vinden. Het dier had zich verstopt en was doodsbang. 

De hond kon vervolgens snel uit de benarde situatie worden bevrijd en werd vervolgens overgebracht naar een dierenkliniek voor een uitgebreid medisch onderzoek. Deze reddingsactie laat niet enkel zien hoe gevaarlijk vuile en verwaarloosde woningen ook voor dieren kunnen zijn, maar legt ook de nadruk op het belang van het melden en snel aanpakken van dit soort situaties. 

adt@gaia.be

Steun het project

We weten nooit wanneer er een ramp zal toeslaan en de noodredding van dieren kan niet worden voorspeld. Maar als het dan zo ver is, moeten we meteen in actie kunnen schieten. Met uw steun kunnen we interventies voorbereiden en ervoor zorgen dat we steeds klaarstaan voor het redden en helpen van dieren in nood.

Uw donatie zorgt ervoor dat we alert kunnen blijven en dieren in kritieke situaties kunnen redden. 

Doe een gift