Redding van twee verloren gelopen pony's in de buurt van Dinant

29.02.2024
poney horse adt rescue police

Tijdens een recente interventie van het Animal Disaster Team in de buurt van Dinant werd het belang van een goede samenwerking tussen lokale autoriteiten en dierenreddingsorganisaties nog maar eens benadrukt. Twee verloren gelopen pony's bevonden zich langs de kant van een drukke weg, maar konden gelukkig worden gered dankzij de gezamenlijke inspanningen van de Dinantse politie en ADT. 

De politie van zone Dinant liet ADT weten dat er in de buurt van een drukke weg twee pony's rondzwierven. De dieren, die de dag ervoor waren ontsnapt uit hun weide, bevonden zich in een gevaarlijke situatie en hadden dringend hulp nodig.

De snelle en goed gecoördineerde actie van de politie en het vrijwilligersteam van ADT zorgde ervoor dat de pony's  al snel in veiligheid konden worden gebracht. Door de gezamenlijke inspanning kon het duo worden teruggebracht naar hun veilige thuishaven.

adt@gaia.be

Steun het project

We weten nooit wanneer er een ramp zal toeslaan en de noodredding van dieren kan niet worden voorspeld. Maar als het dan zo ver is, moeten we meteen in actie kunnen schieten. Met uw steun kunnen we interventies voorbereiden en ervoor zorgen dat we steeds klaarstaan voor het redden en helpen van dieren in nood.

Uw donatie zorgt ervoor dat we alert kunnen blijven en dieren in kritieke situaties kunnen redden. 

Doe een gift