Interventie voor verwaarloosde dieren in Waals-Brabant

03.06.2024
mouton

Onlangs werd het team van ADT (Animal Disaster Team) opgeroepen door het Waals Gewest om in Perwez te helpen bij een inbeslagname. Eens ter plaatse konden we onze ogen amper geloven:  dieren werden er in erbarmelijke omstandigheden gehouden, ze waren zwaar verwaarloosd en mishandeld.  

In een vergrendelde box zat een ezel opgesloten, wiens hoeven al jaren niet meer waren verzorgd. Het dier heeft zonder twijfel jaren geleden onder deze verwaarlozing. Naast hem vonden we een schaap met een enorm dikke vacht, die ook al veel te lang niet meer was verzorgd. Op het terrein bevonden zich ook geiten, een paard en kippen, die allen in ellendige omstandigheden aan zichzelf waren overgelaten. 

De vreselijke leefomstandigheden van de dieren vereisten directe actie. Alle dieren werden overgebracht naar verschillende opvangcentra, waar ze nu alle verdiende zorg krijgen die ze nodig hebben om er weer bovenop te geraken.

adt@gaia.be

Steun het project

We weten nooit wanneer er een ramp zal toeslaan en de noodredding van dieren kan niet worden voorspeld. Maar als het dan zo ver is, moeten we meteen in actie kunnen schieten. Met uw steun kunnen we interventies voorbereiden en ervoor zorgen dat we steeds klaarstaan voor het redden en helpen van dieren in nood.

Uw donatie zorgt ervoor dat we alert kunnen blijven en dieren in kritieke situaties kunnen redden. 

Doe een gift