Een cocker spaniël in nood bevalt op een industrieterrein

05.06.2024
dog

Het team van ADT (Animal Disaster Team) werd opgeroepen door de politie van de zone Mariemont om een cocker spaniël uit de nood te helpen, die net was bevallen op een industrieterrein in Seneffe. Het werd een ontroerende en aangrijpende reddingsoperatie. 

Bij aankomst ontdekten we een bevende, verzwakte moederhond omringd door vijf pups van slechts enkele uren oud. Spijtig genoeg moesten we vaststellen dat één van de pups al was overleden. Ons team kwam onmiddellijk in actie en ontfermde zich over de moeder en haar welpen. Ze werden zo goed mogelijk opgewarmd en in een zachte mand geplaatst. Gezien de fragiele gezondheidstoestand van de moederhond, gingen we eerst langs voor een controle bij een dierenarts. Daarna plaatsten we haar samen met haar pups in een pleeggezin. Hier kan ze nu in alle rust bekomen en zich in een warme, veilige omgeving over haar welpjes ontfermen. 

We willen graag de persoon bedanken die als eerste ter plaatse was en de hond met kleren bedekte in een poging om haar warm te houden tot we ter plaatse kwamen.

adt@gaia.be

Steun het project

We weten nooit wanneer er een ramp zal toeslaan en de noodredding van dieren kan niet worden voorspeld. Maar als het dan zo ver is, moeten we meteen in actie kunnen schieten. Met uw steun kunnen we interventies voorbereiden en ervoor zorgen dat we steeds klaarstaan voor het redden en helpen van dieren in nood.

Uw donatie zorgt ervoor dat we alert kunnen blijven en dieren in kritieke situaties kunnen redden. 

Doe een gift