ADT redt drie geiten aan de oevers van het kanaal

29.02.2024
chèvres bok rescue animal adt

Het Animal Disaster Team (ADT) ontving onlangs een noodoproep van Help Animals Official voor de redding van drie geiten langs de oevers van het kanaal in Roeulx. Deze hoognodige interventie werd opgestart nadat de politie twee verdronken geiten had gevonden in het kanaal.  

Het ADT-team schoot snel in actie om Help Animals bij te staan in deze moeilijke situatie. Bij aankomst ter plaatse werd meteen duidelijk dat het een uitdaging zou zijn om de geiten uit de benarde situatie te redden. Het terrein in kwestie was erg groot en moeilijk begaanbaar. Een goede coördinatie en georganiseerde aanpak waren dus cruciaal. 

Ondanks de obstakels werd er door onze teams kost noch moeite gespaard om de drie geiten in veiligheid te brengen. Het duurde meerdere uren en vergde inspanning en geduld, maar uiteindelijk konden de dieren worden gered en worden overgebracht naar Help Animals, waar ze nu de nodige zorg krijgen en kunnen herstellen. 

adt@gaia.be

Steun het project

We weten nooit wanneer er een ramp zal toeslaan en de noodredding van dieren kan niet worden voorspeld. Maar als het dan zo ver is, moeten we meteen in actie kunnen schieten. Met uw steun kunnen we interventies voorbereiden en ervoor zorgen dat we steeds klaarstaan voor het redden en helpen van dieren in nood.

Uw donatie zorgt ervoor dat we alert kunnen blijven en dieren in kritieke situaties kunnen redden. 

Doe een gift