ADT redt 15 honden uit vreselijke leefomstandigheden

29.02.2024
dog hond chien rescue animal adt

Onlangs ontving ADT een dringende oproep van zijn partnerorganisatie UWPA (Union Wallonne pour la Protection Animale). We rukten uit voor een hartverscheurende interventie: in het Waalse Profondville moesten er 28 honden dringend worden gered. 

Bij aankomst werd al snel duidelijk in welke mensonterende toestanden de honden leefden. Het ADT-team stelde vast dat de honden er in een kleine ruimte van slechts 20 vierkante meter verbleven, die was bezaaid met vuil en uitwerpselen. De dieren, die waren verwaarloosd en al een tijdje niet meer de nodige verzorging hadden ontvangen, verkeerden in erg slechte toestand. 

ADT kwam meteen in actie. De honden, die er het slechts aan toe waren, werden als eerste uit hun vieze leefomgeving geëvacueerd en overgebracht naar Help Animals Official. Zo garandeerden we dat ze zo snel mogelijk de nodige verzorging zouden krijgen. 

De andere honden worden opgevangen door onze partners waaronder de SPA-opvangcentra van La Louvière, Moeskroen en Animal Sans Toi...T, waar ze de nodige zorgen en tijd krijgen om te herstellen van hun pijnlijke verleden. 

adt@gaia.be

Steun het project

We weten nooit wanneer er een ramp zal toeslaan en de noodredding van dieren kan niet worden voorspeld. Maar als het dan zo ver is, moeten we meteen in actie kunnen schieten. Met uw steun kunnen we interventies voorbereiden en ervoor zorgen dat we steeds klaarstaan voor het redden en helpen van dieren in nood.

Uw donatie zorgt ervoor dat we alert kunnen blijven en dieren in kritieke situaties kunnen redden. 

Doe een gift