ADT bevrijdt kraai uit verwarmingsruimte

29.02.2024
corneille adt rescue animal

Na een dringende oproep van CREAVES Ransart rukte het ADT-team uit om een kraai te redden, die was komen vast te zitten in een verwarmingsruimte. Deze reddingsactie benadrukt nog maar eens de toewijding en expertise van ADT als het aankomt op het redden van dieren in moeilijke omstandigheden.

Doordat de kraai zijn toevlucht had gezocht op meer dan 4 meter hoogte in een rommelige ketelruimte, was de redding een ware uitdaging voor ons team. Het was een krappe ruimte met veel leidingen en het was er enorm warm, wat het er natuurlijk niet makkelijker op maakte. 

Na redding werd de kraai nog snel onderzocht. Op een lichte uitdroging na verkeerde de vogel in goede gezondheidstoestand. Hij werd overgebracht naar het CREAVES-centrum, waar hij kon herstellen en terug op krachten kon komen. 

Dankzij de gemeenschappelijke aanpak van ADT en CREAVES Ransart kon de kraai snel herstellen en in de natuur worden vrijgelaten. We zijn erg blij om van dichtbij te kunnen zien welke vruchten ons werk afwerpt. 

adt@gaia.be

Steun het project

We weten nooit wanneer er een ramp zal toeslaan en de noodredding van dieren kan niet worden voorspeld. Maar als het dan zo ver is, moeten we meteen in actie kunnen schieten. Met uw steun kunnen we interventies voorbereiden en ervoor zorgen dat we steeds klaarstaan voor het redden en helpen van dieren in nood.

Uw donatie zorgt ervoor dat we alert kunnen blijven en dieren in kritieke situaties kunnen redden. 

Doe een gift