100 mishandelde schapen gered in Rochefort

03.06.2024
mouton

Gisteravond werden ADT (Animal Disaster Team) opgeroepen door de Dierenbescherming om te helpen bij een spectaculaire reddingsoperatie in Rochefort. Samen konden we zo'n honderd schapen redden, die in een vreselijke toestand verkeerden alsook de horror blootleggen, die achter de muren van deze kleinschalige veehouderij heeft plaatsgevonden. 

De staat, waarin we de schapen aantroffen, valt amper met woorden te beschrijven. De dieren leefden opeengepropt in veel te kleine ruimtes, ze leefden tussen afval en uitwerpselen in donkere en onherbergzame stallen. Het was voor onze vrijwilligers allesbehalve een gemakkelijke reddingsoperatie, maar de dieren moesten zo snel mogelijk uit dit ondraaglijk lijden worden verlost.

De schapen vertoonden duidelijke tekenen van verwaarlozing: hun wol was erg vuil en gematteerd, ze waren besmet met parasieten en hun hoeven waren tot wel 15 centimeter lang, wat elke beweging extreem pijnlijk maakte. 

De eigenaar van de boerderij kon vluchten nog voor de politie ter plaatse aankwam, maar zal zijn straf niet zo makkelijk kunnen ontlopen. Hij wordt in beschuldiging gesteld van zware dierenmishandeling. Dergelijke wreedheid mag en zal niet onbestraft blijven.

adt@gaia.be

Steun het project

We weten nooit wanneer er een ramp zal toeslaan en de noodredding van dieren kan niet worden voorspeld. Maar als het dan zo ver is, moeten we meteen in actie kunnen schieten. Met uw steun kunnen we interventies voorbereiden en ervoor zorgen dat we steeds klaarstaan voor het redden en helpen van dieren in nood.

Uw donatie zorgt ervoor dat we alert kunnen blijven en dieren in kritieke situaties kunnen redden. 

Doe een gift